favourites for friday

Suosikkeja perjantaille. Tuoksu on tosin miehen, minä tykkään pullosta. Ja koska olen kova tyttö tykkäämään kuultotuotteista, rakkauteni kaikkeen hohtavaan kulminoituu MACin Lightscapadessa. Nopea sutiminen valokohtiin ja avot.

Sitä vastoin muu ihonhoito menee nykyään mahdollisimman riisuttuna ja yksinkertaisena. Koska ihoni reagoi rasvoihin, voiteisiin, kuorintoihin ja naamioihin yleensä varsin ärsyyntyneesti, käytän kuorintaan vain hienoa sokeria sekoitettuna paksuun perusrasvaan. Ihoa rauhoittamaan teen suolanaamion, johon ihastuin Virpin vinkistä. Ja nassu kiittää!

Some of my current product favourites. The scent is from the man though, I just love that bottle. And because I have a weakness for all things glowing, my love for skin highlighters is culminated in Mac's Lightscapade. But for skincare I use quite basic things, sugar scrub and salt masks for the face. My skin has a nasty temper for all sorts of creams and lotions so using natural products is a way to go for me personally.

home projects

Tuolista tuli tällainen. Rapsuttelin kolhiintuneet maalit pois, lakkasin ja päällystin uudelleen. Vielä on toinen kappale putsaamatta ja laittamatta. Minulla on muitakin projekteja menossa, hamstrasin pari metallihyllyä, jotka pesun jälkeen tulevat meille kukkapöydiksi. Istuttelen vesilaseissa majailevat kasvipistokkaani pieniin terrakottaruukkuihin ja asettelen hyllyihin.

I finished my chair and this is what it turned out. I scraped away the chipped and yellow-y paint, varnished and upholstered. The same goes for that other chair. I do have other little projects going on, I hoarded some metal shelves and after some soap and water they are going to be my little floral tables. I am going to plant my plant cuttings into tiny terracotta planters and place them to the metal shelves.



monday pasta

Saimme ison satsin pinaattia äidin kasvimaalta. Se sukelsi pehmeän vuohenjuuston ja sitruunan kanssa maailman helpoimmaksi maanantaipastaksi. Pasta keitetään al denteksi, valutettu pasta nakataan kattilaan ja takaisin kuumalle levylle,  mukaan sekoitetaan nopsasti purkki pehmeää vuohenjuustoa, puolen sitruunan mehu ja raaste, sekä nopeasti paistinpannulla ryöpätty pinaatti. Suolaa, pippuria ja oliiviöljyä mausteeksi. Ei noin paljon öljyä kuin kuvassa..

We had a large amount of fresh spinach from my mom's vegetable garden. I blanched it quickly in a pan and mixed with pasta, soft goat cheese and lemon into a world's easiest Monday pasta. I cooked and drained the pasta, chucked it back into the pan and quickly mixed in a tub of soft goat cheese, zest and juice from half a lemon and the blanched spinach. Salt, pepper and olive oil for seasoning. Not so much oil as in the picture..


takes from the flower diary: lupins

Terveisia täältä tuoksuvien kimppujen keskeltä. Blogituumailuni pyörivät lähinnä alkukesän kukkaloiston ympärillä mutta mikäs siinä. Nyt on hunajalta tuoksuvaa, pinkkiä lupiinia vaasissa suoraan tienvarresta.

I've managed to turn this blog into a flower diary. But what's a better topic than sweetly scented bouquets of early summer flowers? Now I have honey scented, pink lupins in my vase, straight from a roadside.

summer essentials

Nektariinit tuovat minulle aina nostalgian lapsuudesta, jolloin meille muksuille ostettiin iso kori nektariineja merelle lähtiessä. Niihin tiivistyy kesä: makeiden hedelmien, aurinkovoiteen ja meren tuoksu, rantaveden hiljainen liplatus ja kaislojen kahina.

Tykkään toki nektariineista edelleen mutta haluan syödä hedelmäni melkein raakana; kirpeänä ja kovana. Pehmenneet ja ylikypsät nektariinit pääsevät pannulle ruokosokerin ja voin kanssa, jolloin niistä tulee ihanan tahmea, tuoksuva kesäjälkiruoka. Lusikallinen kreikkalaista jogurttia viereen.


Nectarines are full of nostalgia for me, as children we always had a big basket of those in the summer when leaving to the sea. They are one of the essentials of summer for me like the scents of the ripe fruits, tan lotion and sea, the quiet ripple of seawater and bulrush.

I do like nectarines nowadays also but I like to eat my fruit almost under-ripe. Those soften and overripe nectarines I fry in a pan with cane sugar and butter and they will evolve into a sticky, fragrant and lovely summer dessert. With a dollop of Greek yoghurt of course

tiramisu

Tiramisu on lempijälkkärini, jonka valmistamisesta näin alkukesästä on tullut melkeinpä traditio. Sen verran tuhti tämä klassikkoannos on, että ei sitä parane joka viikko vedellä napaansa. Oma twistini on raastaa mascarponen sekaan hiukan sitruunankuorta, joka tekee täytteeseen kevyen ja raikkaan sivumaun. Ja likööriä voi satunnaisesti (aina) holahtaa myös hiukan reilusti.

Tiramisu is my favorite dessert and I usually make it in the first days of summer. My secret is grated lemon zest in the mascarpone mix and a quite generous amount of liquor.

dandelion capers

Lueskelin jo viime vuonna Glorian ruoka&viiniä jonka sivuilla Sami Tallberg esitteli ajatuksen voikukkakapriksesta. Tänä vuonna tartuimme ystäväni kanssa tuumasta toimeen ja noukimme pari viikkoa sitten voikukan nuppuja ja päätimme kokeilla josko näistä tosiaan tulisi yhtä hyviä. Käytin perjantaikokin blogin ohjetta ja valmistin kaprikset tekeytymään.

Tänään maistoin ensimmäisen kerran. Suutuntuma ei ollut niin miellyttävä kuin perinteisessä kapriksessa vaan nuput olivat aika pehmeitä. Olin myös käyttänyt liian tujua etikkaa tai antanut kapristen tekeytyä liian kauan, ensi kerralla ainakin kiehautan etikan. Raholan sivuilla mainittiin että voikukkia on erilaisia lajikkeita, joista jotkut ovat kitkerämpiä kuin toiset. Meillä onneksi sattui ihan suuhun sopivia yksilöitä, aion käyttää näitä ehdottomasti vaikka perunasalaattiin.

I found out about dandelion capers last year but was a little bit too late to make them. This spring out of curiosity me and my friend went to look for little dandelion buds. I used recipe underneath to preserve them. Today I tasted my capers for the first time. The texture was more tender and mushy than in regular capers. And I also used too strong vinegar for preserving. Or maybe I gave them too much time to lounge in my vinegar pickle. Next time I will boil the vinegar. I also read that there are several variety of dandelions and some too bitter for the mouth, we we're in luck to find mild ones. But I will definitely use these for cooking, maybe in a potato salad.

Dandelion Capers

2 dl  smallest buds of dandelions
1 – 1,5 dl vinegar or light balsamic vinegar
1 tbsp honey or sugar
Salt

Pick only the smallest buds of dandelions for the capers. Avoid roadsides. Boil 5 dl of water and the salt in a kettle. When the water starts to boil, add the buds in for a minute. Drain and let cool. Mix up the vinegar and sugar/honey. If you want milder tasting capers, boil the vinegar first. Add the buds and vinegar into a clean glass jar. They are ready for use in the next day.

blossoms

Kukkia sunnuntaille. Lempiomenapuuni on tuo alempana kukkiva Åkero, se tuottaa maailman parhaimmat kirpeät ja kovat omenat, sekä huumaavasti tuoksuvat vaaleanpunervat kukinnot.

Flowers for Sunday. My favorite apple tree is blooming on the second picture. The tree is called Åkero, it produces the loveliest, tart and crisp apples and those stunningly scented, pink blossoms.


manger

Olen ihastunut! Törmäsin eilen Marie France Thorissonin pitämään Manger -blogiin ja se oli rakkautta ensi silmäyksellä. Blogissa valmistetaan ruokaa rakkaudella ja nautinnolla, eletään lapsiperheen elämää Ranskan Médocissa ja lukija pääsee mukaan tähän idylliin blogin upeiden kuvien ja koukuttavasti kirjoitettujen tekstien kautta. Tiedän jo nyt että aion kokeilla Marien puutarhatäytekakkua sekä persiljalla ja valkosipulilla silattua perunakakkua.

I have a crush! Yesterday I stumbled onto Marie France Thorisson's blog called Manger and it was love at first sight for me. In the blog you can find food cooked with love and passion, family life in Médoc, France and the reader gets a glimpse of this idyllic life with the gorgeous pictures and compellingly written texts. I know already that I just have to try Marie's garden cake and the parsley and garlic covered potato cake.

Image courtesy of  Marie France Thorisson / Manger 

ARCHIVES

ABOUT USING IMAGES

Unless credited or stated otherwise, pictures in this blog are © Suvi Viitanen. Please do not use them for any commercial purposes.