decade diary

Bernadette Pascua on niitä luovia henkilöitä, joita en voi olla kuin ihailematta. Kuvittajan upeat piirrokset, grafiikat, kauniit yksityiskohdat kuvien muodossa, tyylikkäästi rakennetut kollaasit - kaikki hänen blogissaan on tajuttoman kaunista, persoonallista ja varmalla maulla koottua. Kokonaisuus ja linja, se on välillä täällä netissä ja myös allekirjoittaneella hiukan haussa mutta Bernadetten blogissa se säilyy ehyenä ja ah niin kadehdittavana.

Bernadette Pascua is one of those creative persons that I just admire from my heart. The Illustrator's beautiful drawings, graphics, lovely photographs, collages build with such an eye for details - everything is just so inspirational, unique and put together in her blog. The internet seems a bit all over the place sometimes (and by that I mean also yours truly) but Bernadette manages to keep her line altogether so coveting and chic.

All images courtesy of Bernadette Pascua / Decade Diary

technical difficulties

Läppärin näytön hajoaminen sekoitti koko huushollin. Ihmiset ja huonekalut. Mut mikäs siinä, hetken aikaa nukutaan keskellä olohuonetta.

Our laptop is broken and it caused a chaos in our household. Mostly with the furniture and my head though. But what can you do, for now we are sleeping in the middle of our living room.

summer fun

Mökkiviikonlopun saldona mm. savulta tuoksuvat vaatteet, 20 senttiä lyhyempi ponihäntä, parhaat punajuurileivät ja aavistuksen ruskeampi naamataulu.

My weekend in our summer place included smoke infused clothes, 20 cm shorter ponytail, the best beetroot sandwiches and just a tad more tan in the face.

friiiiiiiiday

Perjantai! Tämän päivän (toivottavasti) vaikein päätös on se, että kummasta otan huikan ensin.
Friday! The hardest decision for this day (hopefully) is to decide which one I shall drink first.

leftovers

Vaikka olenkin vääntänyt macaroneja silmät kiiluen, ruokapuolella ollaan menty aika laiskasti. Jämälaiskasti. Kun on ollut yksi komea tomaattiyksilö, se on paloiteltu ja isketty jo hiukan kovettuneen leivän päälle pecorinon kanssa. Kun on ollut jämiä avomaankurkuista, sitruunasta ja kreikkalaisesta jugurtista, ne on surautettu nopeaksi kylmäksi keitoksi ja tarjottu viimeisen ruisleivän kannikan kanssa (ei ollut muuten parhaimpia ruokakokeilujani)

Mutta nyt tuntuu että olisi vähän fiilistä taas kokkaillakin. Innostuin esimerkiksi tästä. focaccia-reseptistä. Olin myös ystäväni häissä ja söin elämäni parasta lohipastramia. Raa'an puoleista kalaa on siis saatava ja kun upotin kädet äidin puutarhasta leikattuun tilliin, se ohjautui graavilohi-haluksi. Pakasteessa on myös odottelemassa pari komeaa haukifileetä ja niistä olisi kiva kokeilla kalatacoja Sprouted Kitchenin tyyliin. Suomalaisia mansikoitakaan ei ole tullut vielä nautituksi. 

Although I have made macarons like a crazy person, food-related things and thoughts have been quite insignificant here. When I've had a decent tomato, I've diced it onto bread with pecorino and made a bruschetta. When I've had leftovers from cucumbers, lemons and Greek yoghurt, I've mixed them for a cold soup with the last stale rye bread that I could find. That wasn't by tastiest food experiments by the way. 

But now I think I've had some of my food enthusiasm back. For example, I want to make focaccia with summer vegetables. I also had the most amazing salmon pastrami in my friend's wedding and now I have a craving for uncooked fish. And when I sank my hands onto the dill from my mother's garden, I knew I have to make gravlax soon. We also have some pike fillets in the freezer and I think they will get a good use in these fish tacos from Sprouted Kitchen.

baking

Opettelin itse tekemään macaroneja. Vielä ei tullut ihan nappisatsia mutta harjoittelu jatkuu.
Slowly learning to make macarons. I haven't nailed the art of it yet but practice makes perfect.

more tea please!

The Des Alizes on yhä edelleen suosikkini. Tuoksu on huumaava ja muistuttaa jotakin lapsuudestani - en vain saa kiinni mitä se joku on. Tähän vihreään teesekoitukseen on sekoitettu mukaan esimerkiksi valkoista persikkaa, kiiviä ja vesimelonia, kuulostaa ällöltä ja teennäiseltä mutta tee on kyllä kaikkea muuta kuin ällömakea. Enemmänkin kevyt ja aromikas.

Ostin samalla myös suosikkiani rooibosta verbenalla terästettynä, sekin on varsin mainiota. Paketissa tuli mukana erilaisia pikkuteepaketteja, jotka ovat testauslistalla. Teemaailma on koukuttava!

The Des Alizes is still my favorite tea at the moment. The scent is to die for and reminds me of some scent from my childhood, just can't seem to place it though. This green tea blend has notes of white peach, kiwi and watermelon, this to me sounds a bit too sweet and artificial but the tea is really delicious and light.

I also bought my favorite Rooibos spiced with verbena which is also delicious, especially for the nights. The package included some little tea testers and they are next in the list to try out. The tea world is addictive!

roasted potatoes and marinated summer vegetables with lemon aioli

Tässä on ohje taas yhteen mutta varsin herkulliseen ja simppeliin kesäiseen kasvisruokaan, tein tänään paahdettuja perunoita, pikamarinoituja kasviksia ja sitruuna-aiolia. Haarukka toiseen käteen, sormet valmiusasentoon ja porkkana suuhun.

Kasvikset: voit käyttää mitä tahansa kasviksia, minulla oli nippu retiisejä, nippu porkkanoita ja kolme pientä kesäkurpitsaa. Kasvikset (huolellisesti pestyinä) pitkittäin suikaleiksi suureen kulhoon. Marinadiin n. 1/2 dl öljyä, 3 rkl (tai maun mukaan) valkoviinietikkaa, 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna, teelusikallinen hunajaa sekä varovaiset ripaukset suolaa ja mustapippuria. Sekoita marinadi huolellisesti kasviksiin ja anna tekeytyä jääkaapissa perunoiden kypsymiseen asti. Minä lisäsin tuoretta tilliä kasviksiin ennen lautaselle pääsyä, mutta mikä tahansa tuore yrtti sopii varmasti.

Perunat: kuuraa sopiva määrä uusia perunoita puhtaaksi, leikkaa puoliksi ja valuta päälle oliiviöljyä sekä ripota mukaan suolaa ja mustapippuria. Uuniin 200 asteeseen ja anna olla kunnes perunat ovat rapeita ja kypsiä.

Sitruuna-aioli: Sekoita 2 munankeltuaista teelusikkaan sinappia tukevassa kulhossa. Vispilä toiseen käteen, öljypullo toiseen ja aloita pikkuhiljaa tipottamalla sekoittamaan öljyä munasinappiseokseen vispaten voimakkaasti. Seoksen paksuuntuessa ja muuntuessa majoneesimaiseksi voit lisätä öljyä jo hieman reippaampana norona. Lisää öljyä (kokonaismäärä noin 2,5-3 dl) kunnes saat sopivan, varsin paksun koostumuksen, koska aioli ohenee lisättäessä sitruunamehu. Lisää yhden sitruunan mehu ja raastettu kuori, sekä suolaa ja pippuria maun mukaan.

Vinkkinä: kannattaa käyttää neutraalia öljyä kuten rypsiöljyä pehmeämmän maun takia. Aiolin ainesten olisi myös hyvä olla huoneenlämpöisiä. Minä kyllä huijaan ja käytän munat, öljyt ja sinapit suoraan jääkaapista ja silti tulee onnistunut lopputulos. Jos haluat päästä ekstrahelpolla niin käytä valmista majoneesia ja mausta se sitruunalla.

__________________________


Here is (again) a simple recipe for a really delicious summer dish. I made roasted new potatoes with quickly marinated summer vegetables and lemon aioli. Get your fork and fingers ready and enjoy.

Vegetables: You can use any summer vegetables you wish to eat. I had a bunch of carrots, radishes and little zucchinis. Scrub your veggies thoroughly and slice lengthwise thin strips into a big bowl. Marinade with 1/2 dl of oil, 3 tbs of white wine vinegar, 1 garlic clove minced, a teaspoon of honey and some salt and black pepper. Mix the marinade onto the veggies and let them set in the fridge until your potatoes are ready. I added some fresh dill before we ate the vegetables but any fresh herb will do nicely.

Potatoes: scrub a suitable amount of new potatoes clean, cut in half and drizzle with olive oil, salt and black pepper. Into the oven for 200°C until golden and crispy.

Lemon aioli: Mix 2 egg yolks with a teaspoon of mustard in a sturdy bowl. Take your whisk in the other hand, your oil in the other and start drizzling your oil little by little in the egg-mustard mixture while whisking vigorously. When the mixture starts to thicken you can add the oil with a bit quicker speed. You should use about 2,5 -3 dl of oil, getting a thick consistency that goes runnier when you add the lemon juice. Season with salt, black papper and 1 juice and zest of a lemon. Of course, add more or less seasoning according to your own taste.

Tips when making aioli: I prefer to use neutral oil like canola oil, that makes the aioli taste softer than with olive oil. The ingredients for the aioli should all be the same temperature (room temperature) but I cheat and use all straight from the fridge, still succeeding. If you want to, you can always use store bought mayonnaise and season it with lemon.

a some sort of green tabbouleh

Viime viikko meni syödessä kaikkea epämääräistä, epäterveellista ja mahakolotuksia aiheuttavaa. Pyöräytin viikon alkajaisiksi jotain hiukan terveellisempää kaapimalla kaikki vihreät vihannekset yhteen ja kutsumalla tätä sörsseliä vihreäksi tabboulehiksi. Mutta puolustukseksi: tämä oli aika hyvää. Mikä tahansa ruoka jossa on tilliä ja sitruunaa tuo kesän.

Tarvitset

bulguria, minä kiehautin 2 dl bulguria 4 desiin vettä, huuhdoin kylmällä vedellä ja annoin jäähtyä (katso paketin ohjeistus)
3 pientä avomaakurkkua, kuorittuina ja siemenet poistettuina (jos jaksat)
1 pieni kesäkurpitsa leikattuna ohuiksi viipaleiksi
2 kevätsipulia hienonnettuna varsineen päineen
nippu tilliä silputtuna
kourallinen minttua silputtuna
1 sitruunan mehu ja kuoret raastettuna
2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
n. 3 rkl oliiviöljyä
Suolaa ja vastarouhittua mustapippuria maun mukaan

Kaikki ainekset sekaisin jäähtyneen bulgurin kanssa, maistelua jotta suolat on kohdillaan ja hetkeksi jääkaappiin tekeytymään. Mahdollisesti vielä parempaa seuraavana päivänä. Tein nopean kastikkeen sekoittamalla muutaman ruokalusikallisen kreikkalaista jogurttia yhteen ruokalusikkaan tahinia. Vielä ripaukset suolaa, pippuria ja oliiviöljyä päälle.

 _____________________________________________

I tried to make our week start with a little bit healthier than the weekend and collected every green vegetable that I had and made a tabbouleh out of them. Well a some sort of tabbouleh. But this was really delicious. Dill and lemons make a summer feeling for me.

You need

bulgur wheat, I cooked 2 dl of bulgur into 4 dl of water, rinsed with cold water and let it cool (see for the packet instructions for cooking)
3 little cucumbers peeled and deseeded
1 little zucchini diced thinly
2 spring onions diced
bundle of dill chopped
a handful of mint chopped
zest and juice of a lemon
2 tbs toasted sesame seeds
about 3 tbs of olive oil
Salt and fresh ground black pepper to your taste

Mix all your chopped/diced/minced ingredients with the cooled bulgur, taste the salt and put into the fridge to rest for a moment. I made a quick sauce on the side by mixing few tablespoons of Greek yoghurt with a tablespoon of tahini. Add in sprinkles of salt, pepper and drips of olive oil.


ARCHIVES

ABOUT USING IMAGES

Unless credited or stated otherwise, pictures in this blog are © Suvi Viitanen. Please do not use them for any commercial purposes.